Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Scampi's in curryroom met groentjes

Licht voorgerecht, snel klaar

  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 100 g scampi's
  • 100 g prei
  • 100 g wortelen
  • 5 ml olijfolie
  • 100 ml lichte room (Danone)
  • 50 ml visbouillon
Bereidingswijze
Scampi's even in heet water dompelen zodat je ze makkelijker kunt pellen.
Prei en wortelen heel fijn snipperen (zoals je met sjalot zou doen)
Prei en worteltjes gaar stoven in een bodempje visbouillon.
Intussen in een andere pan de scampi's bakken in 5 ml olijfolie (goed kruiden met peper).
Als de groenten gaar zijn 1 eetlepel kerriepoeder erdoor roeren en 100 ml lichte room toevoegen. Zachtjes aan de kook brengen aan laten inkoken tot een gebonden saus.
De scampi's hieraan toevoegen en nog even laten doorwarmen.
Lekker met een snee geroosterd brood bij.


Variatie: met meer groenten en meer scampi's kun je hier een hoofdgerecht van maken. Vb hoeveelheden prei en wortelen verhogen, nog een ui, paprikareepjes, champignons... toevoegen.

Tip: als ik bouillon maak van een blokje (halve liter dus) vries ik de rest in in zo'n vormpje voor ijsblokjes, zo heb je er altijd bij de hand.
November 21, 2011 om 10:30
Ik zie deze net voorbij komen, ik ga het morgen eens maken! Dan als hoofdgerecht met ook paprika en ui. Jum!
Onbekend
October 18, 2012 om 09:30
Is echt heeeerlijk, had er nog shiitake door gedaan.
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Recept details

Keuken: Aziatisch
Dagmoment: Diner, voorgerecht
Categorie: Vis
Personen: 2
Calorieën: 139 kcal p.p.

Deel dit recept

LinkedInFacebookGoogle+