Dit ben jij
volgt jou! Dat wil ik niet!
Jij volgt
Jij en zijn buddies
Wil je volgen?
Hieronder zie je de nieuwe versie van ValtAf.nl. Terug naar de oude website.   Meer informatie
Deelnemers Forum Webshop
Inloggen

Gestoomde, gemarineerde zalm

zalm met een pittige kruidenlaag

  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl gemalen komijn
  • 2 zalmfilets vers of diepvries
  • 1 knoflookteen
  • 1 rode peper
  • bosje koriander
  • bosje (platte) peterselie
  • 1 citroen
  • 1 tl kurkuma
  • peper en zout
Bereidingswijze
Een rode peper met pitjes en 1 knoflookteen fijnhakken in de keukenmachine. Voeg een bosje koriander en een bosje platte peterselie toe en hak het fijn. Rasp de schil van een schoongeboende citroen boven een schaaltje en pers er het sap bij uit. Voeg het kruidenmengsel toe en een theelepeltje gemalen komijn, paprika en kurkuma. Peper en zout erbij en goed doorroeren. Smeer 2 zalmfilets dik aan beide kanten in met dit mengsel en laat een tijdje marineren. Breng een bodempje water aan de kook en laat de zalm in een stoommandje o.i.d. (ik gebruikte mijn pastapan met inzetvergiet) in 10 a 12 minuten gaarstomen. Wel voorzichtig in en uit de pan scheppen zodat de kruidenlaag intact blijft.
May 9, 2007 om 13:39
lijkt me lekker
De laatste reactie is al meer dan vier weken geleden geplaatst.

Nog geen lid?

Meld je nu gratis aan om ook af te vallen of om onze afvallers bij te staan

Recept details

Keuken: Noord-Afrikaans
Dagmoment: Diner, hoofdgerecht
Categorie: Vis
Personen: 2
Calorieën: 285 kcal p.p.

Deel dit recept

LinkedInFacebookGoogle+